Stock: keressünk pénzt

View My Portfolio

Ha tetszik a cikk, katt ide

Google reklámom

Pici-vicc

-No vicc-

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Davebowman: Én írtam volna át? Nem hiszem. Egyébként a doksi utolsó simításait már nem én végeztem. (2011.09.16. 14:36) Strobist
  • Sztrogg: Szia! Megmondanád, miért javítottad át az anyagban a zsinórvezetéket lámpazsinórra? Hiába írja str... (2011.09.14. 10:08) Strobist
  • Utolsó 20

Blogomról...

A narancsal írt szöveg posztkiegészítés akar lenni, mert 1 témát nem mindíg tudok kivesézni teljesen.

Galériám

Anaglyph fotók 3D

2008.10.07. 17:21 | Davebowman | Szólj hozzá!

Mi is azok az anaglyph fotók? Hát azok, amiket a Freddy szemüveggel (cián+piros) nézve térhatásúnak látjuk. Node hogyanis kell ilyet csinálni? Sokan azt gondolhatják, hogy marhadrága fotógéppel, de az igazság az, hogy BÁRMILYEN fényképezővel MEG LEHET CSINÁLNI!!! Elis mondom hogyan:

1. Végy egy 3 dimenziós környezetet (vigyázat, az olcsó 2 dimenziós utánzat nem jó)

2. Legyen ebben egy fix pont, ahova a géped középső(lehetőleg) fókusza fog célozni

3. Mérd le a 2 retinád közti mértani középtávolságot és a fényképeződ úgy fixáld le valahová, hogy ha az előbbi távolságnyival eltolod vízszintesen jobbra, akkor ebben a pozícióban is "lássa" a géped az előbbi fix pontot a középső fókuszával.

4. A 3. pont érthetetlenségeképpen, fényképezz le 1 fix pontot 2 pozícióból úgy, hogy azt egymás után 6 centi eltolással tedd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Végy egy 3d anaglyph progit és tedd bele a 2 képet és ő megcsinálja 1 3d-s képpé. pl.: z-anagliph rosset.org/graphix/anaglyph/exe/zsetup.exe vigyázz ez fizetős, de tuti van ingyens progi is. Ez kezdőknek van. Haladóknak van photoshopos is www.atncentral.com/Zip_Actions/3D_Colour.zip bár ez annyira nekem nem tetszik. Leírása alább.

6. 2 jótanács! 1. ne állíts el semmit a gépeden a 2 kép között és a fókuszpont mindíg legyen ugyan az, 2. a képek szélén lehetőleg ne legyen fontos, éles objektum, mert a színek eltolásakor gondok lehetnek. Mint az én esetemben is bal oldali a fehér szobor.

Z-anaglyph kép

 

 -Photoshopos Anaglyph készítés a fenti actonnal:

A lényege, hogy végy 2 egyforma méretű 2 pocícióból készített képet. Nyiss a PS-ben egy új képet, azzal a mérettel, amivel a 2 kép is készült, majd duplikáld a LAYERT. A jobb oldalról kézült képet illeszd az első, balt a másik LAYERre. aztán inditsd el az actiont. Ha Stop-hoz ér, akkor variálhatod is, de csak simán play újra és elkészül a kép.

Photoshoppal készítve

 

(Ha kell, leírom, hogyan kell actiont kezelni.)

Aki pedig Gimp-pel szeretné megcsinálni mindezt, annak itt egy plugin: registry.gimp.org/files/script-fu-make-anaglyph.scm

Ja igen! Honnan szerezzek 3d-s szemüveget? pölö innen: www.vatera.hu/listings/index.php

Címkék: photoshop cián piros szemüveg 3d dimenzió gimp freddy anagliph

A bejegyzés trackback címe:

https://rawasz.blog.hu/api/trackback/id/tr37701448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása