Stock: keressünk pénzt

View My Portfolio

Ha tetszik a cikk, katt ide

Google reklámom

Pici-vicc

-No vicc-

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Davebowman: Én írtam volna át? Nem hiszem. Egyébként a doksi utolsó simításait már nem én végeztem. (2011.09.16. 14:36) Strobist
  • Sztrogg: Szia! Megmondanád, miért javítottad át az anyagban a zsinórvezetéket lámpazsinórra? Hiába írja str... (2011.09.14. 10:08) Strobist
  • Utolsó 20

Blogomról...

A narancsal írt szöveg posztkiegészítés akar lenni, mert 1 témát nem mindíg tudok kivesézni teljesen.

Galériám

Internet egyszerűbben

2008.11.05. 13:25 | Davebowman | 4 komment

Sokan vannak a környezetemben, akik nem nagyon interneteznek, de ismerve őket, ha egy picit is jobban érdekelné őket, egyszerűbb lenne az életük. Nekik szól ez a post és azoknak, akik utáják már a sok pötyögetnivaló böngészgetést.

*FIGYELEM, a cikk minimális számítástechnikai ismeretet feltételez!

1. Alakítsuk kedvünk szerint a böngészőnket. A gyakrabban látogatott helyeket vegyük fel kedvencnek / könyvjelzőnek, hogy ne kelljen újra és újra bepötyögni a webcímeket: Explorerben (CTRL+I), Firefoxban (CTRL+B) az előhívása és eltüntetése is. A meglátogatott oldalon Kattintsunk CTRL+D gombot, OK és láthatjuk is a bal oldali sávban. (WIDE monitorosok előnyben) ENNYI.

2. Lassú a NET! Ettől kiráz a hideg, mert a netnek nincs is sebessége, bár mindenhol ezt halljuk. A netezésnek lehet sebesség értéket tulajdonítani, ami inkább hasonlít egy floppy, vagy pendrive adatainak számítógépre való másolásához. A floppyról ugyebár elég lassan lehet adatokat másolni a gépre 1,4Mb-ot majd 1 percig tart, míg ugyanezt az adatmennyiséget egy usb-s pendrive 1mp alatt képes átmásolni. A sebesség kizárólag a gépünktől és annak terheltségétől függ! Ha lassan töltődik be egy oldal, annak más oka van, pl az, hogy tele van a gépünk CACHE-je(gyorsítótár) vagyis azok a weboldalak tartalmai, amiket előzőleg meglátogattunk elérték azt a mennyiséget, amit a böngészőnk enged. Ürítsük ki Explorerben -eszközök-internetbeállítsok-Ideiglenesen letöltött fájlok - Fájlok törlése. Firefoxban -eszközök-beállítások-adatvédelem-gyorsítótár = Törlés gomb.

3. Van olyan helyzet, hogy lassan jön be egy oldal, de ekkor a meglátogatni kívánt weboldallal van adatáviteli gond. Sajna ezzel nem tududnk mit kezdeni. Ez ahhoz hasonló, mikor szilveszter éjfélkor akarsz SMS-t küldeni valakinek.

4. Biztonság 1.0 ! Ezzel is egyszerűbbé tehetjük a netezésünket, bár ezt azoknak ajánlom, akiknek saját profiljuk van a gépükön (Windóz megkérdezi bekapcsoláskor, hogy milyen néven akarsz bejelentkezni) mert a jelszavainkat rábízhatjuk a böngészőnkre, ha a könyvjelzőből rákattintunk egy már előzőleg regisztrált oldalra, felkínálja, vagy akár automatikusan be is léptet minket az oldalra.

5. Biztonság 1.1 ! Internetes kávézó. Ha rákényszerülsz erre, akkor felejtsd el a 4. pontot, sőt törölj minden személyes adatodat a böngészőből, nehogy más belépjen a neveddel valahová. Pl.: beültem egy ilyen gép elé klikk a rókára, majd CTRL+H és láss csodát, egy csomó reges oldalon böngészett az illető, akinek akár nagy kárt is okozhattam volna, de nem tettem! (NETIKA) Töröltem a böngésző cache-jét és az adatvédelemnél minden előzményt és személyes adatot, s miután én is befejeztem a böngészést megint töröltem.

6. Biztonság 1.2 ! Banki szféra feszegetése. Na ettől mindenki fél/fosik, mert a hekkerek jól betörnek vírusokkal/férgekkel/hydrákkal/trojanokkal/adverekkel/stbkkel és jól lenyúlják a számlaszámukat. Hmm. Gondoljunk csak bele. Akinek sok féltenivaló pénze van és olyan körökben mozog, ahol gyakran ki kell adnia személyes adatait és van rá sansz, hogy rosszakarói felhajtanak olyan elit hackereket, akik betörnek a bankjába, feltörik az ügyfelek adatbázisát, megkerülik a biztonsági rendszereket, megkereseik (ez napokba telhet) az adott személyadatait, és átutalják egy Svájci (muszáj, mert anonimszámla kell, éves díja kb. fél-1 millió dollár körüli) bankszámlára, ahonnan még ki is kell szednie a pénzt, és tuti nem fogják kp-odaadni. A vagyonosodási vizsgálatot meg még nem is elmítettem. De akinek ennyi pénze van, az bízzon meg egy biztonsági céget erre a feladatra nem? Mindent összevetve egy átlagos bérből fizetésből élő ember számláját nem nagyon fogják feszegetni, kivéve ha megadja fűnek-fának a jelszavait.

7. Biztonság 1.3 ! Mi van ha meghalok? A családom hogy jut hozzá olyan dolgokhoz, ami az interneten vannak és jelszó védi? Én egy filmben láttam, hogy a tag a kedvenc filmjében a szereplők neveit adta meg és a családjának csak ennyit mondott : Ha meghalok, nézzétek meg a filmet és megtudjátok a jelszavaimat. (Jóóó halálom előtt is megnézhetik, de akkor sz@r filmet kell választani, amit a kutya se néz meg)

8. folyt.köv...ha lesz igény....

Címkék: firefox explorer biztonság internet bank hacker

A bejegyzés trackback címe:

https://rawasz.blog.hu/api/trackback/id/tr59751279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viki 2008.11.06. 21:00:24

Van igény :)

Davebowman 2008.11.06. 21:32:28

Kérlek. Mit szeretnél olvasni? Mit szeretnél egyszerűbben? Mi tűnik túl bonyisnak?

X 2008.11.10. 02:03:41

mi az, hogy nincs olyan, hogy lassú a net?

Davebowman 2008.11.10. 07:23:22

Na jó. Ha a sebességet a letöltés és a feltöltés jelenti, akkor persze, hogy van, de nem ezt a sebességet szokták fikázni az internet előfizetők, hanem a weblapok betöltésének átlagidejét. "Lassú a netem, mert lassan jön be egy oldal". A betárcsázós modeme korszakról tudjuk, hogy ott tényleg volt olyan, hogy lassan jött be egy oldal, amit már akkor is java scriptekkel, meg animációkkal tűzdeltek tele.
süti beállítások módosítása