Stock: keressünk pénzt

View My Portfolio

Ha tetszik a cikk, katt ide

Google reklámom

Pici-vicc

-No vicc-

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Davebowman: Én írtam volna át? Nem hiszem. Egyébként a doksi utolsó simításait már nem én végeztem. (2011.09.16. 14:36) Strobist
  • Sztrogg: Szia! Megmondanád, miért javítottad át az anyagban a zsinórvezetéket lámpazsinórra? Hiába írja str... (2011.09.14. 10:08) Strobist
  • Utolsó 20

Blogomról...

A narancsal írt szöveg posztkiegészítés akar lenni, mert 1 témát nem mindíg tudok kivesézni teljesen.

Galériám

Fényképezés alapfokon 2. rész

2008.10.09. 10:08 | Davebowman | 6 komment

Mi kell egy fényképhez hogy az albumunkat díszítse?

Kell egy fényképezőgép. De milyet vegyek? Segítek, mert én is így csináltam. Az alapgondolat, hogy nem akarunk sokat költeni rá, de nem is akarunk 2-3 megapixeleset sem venni. (Pedig hogy megelégednénk a végén 3 megapixellel is fullfrémes géppel "L"es obival 30.000 ft-ért :) bizony...)

Compakt gép - aminek az objektíve előrenyúlik, ha bekapcsoljuk.

Előnye: Olcsón hozzájutunk, könnyű kezelni, akit nem érdekel a fotózás magasabb szinten.

Hátránya: Kevés beállítási lehetőséget biztosít, sötétben felejtsd el a fotózást vaku nélkül.

Ultracompact gép - ugyan olyan, mint az előző, csak dizájnosabb, laposabb, kisebb és picit többet tud.

Előnye: Ez is olcsónak mondható, sok az extra paraszt vakítás benne, rengeteg beállítási lehetőséget biztosít.

Hátránya: Ugyan az, mint az előnye, sok extra marhasággal rendelkezik, amik inkább jól hangzanak, mint használhatóak. Nem kelt komoly benyomást, inkább a "mobillal fotózom a koncertet" hatást kelti.

Bridge gép - Ez már komoly beállítási lehetőségeket rejt, hasznosabban is ki lehet használni, mint az előbbieket, a tükörreflexes gépek előhírnökeinek számítanak. Ezt javaslom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit elmerülni a fotózásban, remek gyakorlási lehetőség, sőt felkészít a DSLR gépekre. (saját tapasztalat)

Előnye: Jól kihasználható képességüek, viszonylag egyszerűen kezelhetőek, tanulásra kiválóak.

Hátránya: Kicsit drágábbak az előbbieknél, a minőségükön meglátszik, hogy NEM DSLR gép. Jobban teszed, ha nem nézegetsz/elemzel DSLR-rel készült képeket, mert elkaphat a gépszíjj. - de hidd el akkor sincs veszve minden, még menthető vagy, csak olvass tovább

Belépő szintű tükörreflexes gép - ÁLTALÁBAN NINCS ÉLŐKÉP FUNKCIÓ! De nem is kell, bár ezt még nem hiszed el. A bridge gépet megunó, kíváncsi, zizgő seggű amatőröknek ajánlom, akik nem bírnak magukkal és mindenáron a JOBB MINŐSÉGET ajarják elérni. A bridge gépet lecserélők büszkén mutogatják otthon, hogy "na ezt nézd, ez sokkal jobb" :) Ez az a szint amit jobb, ha nem lépsz át, mert nem csak a gépet kell figyelembe venni, hanem az objektíveket is, mivel a fényképező 2 részből áll már, váz+objektív. Ezt így egyben megvásárolvba nevezzük KIT-nek.

Előnye: kitobival is jóminőségű képeket készíthetünk, határozottan komoly benyomást kelt. Sokkal több lehetőséget, szabadságot biztosít a fotósnak, sötétben is lehet vaku nélkül fotózni, automata érzékelőlapka tisztítás, stb, stb... rengeteg van, sokat még én sem ismerek.

Hátránya: EL KELL MERÜLNI A FOTÓZÁS RETELMEIBEN (láss engem.), Drága tud lenni ha az objektíveket is figyelembe vesszük, plusz kiegészítőket. Kevésnek van élőképe. Érzékelőlapka koszolódás

Félprofesszionális tükörreflexes gép - ugyan olyan, mint a belépő szintű, csak extrákkal, több lehetőséggel, jobb szoftverrel ilyesmik. Csak akkor cseréld le belépőszintűdet, ha valami olyasmit akarsz, mint az élőkép, vagy az újabb csatolású objektívek használata, studió felszerelés kezelés, gyorsabb sorozatfotózás, stb. Ritkán éri meg belépőről erre váltani, bridge-ről viszont jobban ajánlott.

Előnye: u.a. mint a belépő + extrák, jobb szoftver

Hátránya: drága

Digitális hátfal fotógép - Asse tudom milyen elven működik, ha megtudom, leírom.

Előnye: 50-60 Megapixeles felbontás, a többit nem tudom még..

Hátránya: Az olcsóbb, 3-5 millió forint, drágább 5-7 milló forintba kerül.

Címkék: bridge belépő compact érzékelő dslr félprofesszionális ultracompac

A bejegyzés trackback címe:

https://rawasz.blog.hu/api/trackback/id/tr29704687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neidegelj 2008.10.09. 18:54:00

No,kérem tisztelettel, engedtessék meg nekem, alakul ez, mint a púpos gyerek. :-) Csak így tovább!

Lehetne majd írás a képszerkesztő programokról a jövőben? Hiszen azok is elmaradhatatlan "kellékek". Örülné(n)k esetleges linkeknek, ahol ezeknek van leírása,meg lehet tanulni a használatukat. Már ha vannak ilyenek.

Egyébként meg tök idegesítő, hogy pl. a photospot kiadják magyarul, ámbár a súgója englisül van. :S Ezt még hagyjám,de néhány honlapon vannak leírások, amelyen angol photosopot alapul véve íródtak. Akkor most melyiket válasszam? Tudom, Gimp, az meg úgy felidegelt, hogy le is szedtem...a script-fu-tól eltünk az összes scriptet...bénáztam és nem találtam egyet sem a neten hozzá. Brrr.

Davebowman 2008.10.09. 21:20:15

Na akkor jön a jó öreg warr-ez warr-az. Adok linket, ahol tudnak olyan emberről, aki hallott olyat, hogy valakinek van ismerőse, akinek vann olyan programjai, amiket olyan embertől szerzett, aki látott olyan embert....
A fotósóp eng+hu a megoldás. Legyen mindkettőd! Azt később írom le hogyan.

Neidegeljé 2008.10.10. 13:07:58

Nyugi...van en és hu is. Csak ugye ha kicsit kreatívkodnék és saját magam próbálom kicsilabizálni a photoshop rejtelmeit, akkor a magyart választom,me könnyebb na. Ha meg megakadok és leírást keresek, magyarul, akkor ott meg az eng photoshopot magyarázzák. Étede?

Davebowman 2008.10.10. 13:58:26

Neidegeljé : te az vagy akire én gondolok? Rád sem ismerek. Magyarul használod a fotómosóport? Nemá! Leégtél előttem picit. No de sebaj, készítek hamarosan egy eng-hu konverziót. Gyakorlatilag egy gyorstalpaló szótár lesz.

Neidegeljé 2008.10.10. 14:48:05

Én nem tudom te kiregondoltál... barkobázzunk? Én is gondoltam valakire. :-) Segítek..hosszú ősz szakálla van, meg pedofil...kis zöld emberkékkel veszi körül magát.? Tod-e ki az? :D

Hát magyarúl használom hát...azé englisül némileg elmutogatok,de azt a kurva sok szakszavat baxhatom. Még magyarul sem tudom soknak az értelmét. Te tod-e mijaza a kardántengelykiegyenlitőcsapágytekerentyű??? na, ugye.

Davebowman 2008.10.10. 15:24:45

Fotosopban ezis van wazze? Aztakú..
süti beállítások módosítása